Het bouwen met hout komt in Nederland nog weinig voor. Patch22 is daar een uitzondering op. Met een hoogte van ruim 30 meter is Patch22 het hoogste houten woongebouw van Nederland. In nauwe samenwerking met de architect, de ontwikkelaar en de bouwer voorzag Bosman Bedrijven dit unieke bouwwerk van de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en sanitaire installaties.
Zelfvoorzienend
De ruime lofts van 122-208m2 in Patch22 zijn gebouwd voor wonen en werken. Op de begane grond, die van beton is, staan zes houten verdiepingen van elk vier meter hoog. Het klimaatneutrale pand voorziet in de eigen opwekking van energie voor alle algemene functies van het pand door het gebruik van een biobrandstofinstallatie voor de opwekking van warmte en op het dak geplaatste PV-panelen. Door de wijze waarop Patch22 is ontworpen, kan zonder toepassing van koeling een aangenaam binnenklimaat gecreƫerd worden.
Technische installaties
Bosman Bedrijven verzorgde installaties voor ventilatie, verwarming, sanitair, beveiliging en toegang. Daarnaast was Bosman Bedrijven verantwoordelijk voor de installatie van led-verlichting in het trappenhuis en de algemene ruimtes, bliksemafleiderinstallatie, intercominstallatie en terreinverlichting die ook in led zijn uitgevoerd.
In de appartementen is een slim-line-vloer toegepast: een ruimte van 40 cm waarin alle installaties worden aangebracht. Het gebouw heeft een pelletketel die wordt gestookt op kleine korrels samengeperst hout. Een type verbrandingsproces dat op duurzame wijze zorgt voor verwarming. Regenwater dat op het dak wordt opgevangen wordt via een pompinstallatie gebruikt voor het spoelen van de toiletten. Bosman Bedrijven verzorgde ook de aansluitingen van de kabelwegen die het gebruik van zonnepanelen mogelijk maken.